Shiro Helmets, S.A., rođen je s čvrstom namjerom da postane međunarodna referenca.

Njegov osnivač, gospodin Juan Tomás Rojo, već je razvio kacige za druge tvrtke od 1964. godine, a njegovo ga je veliko iskustvo u tom sektoru dovelo do stvaranja vlastite marke prije 25 godina.

Više od 15 godina cjelokupna je proizvodnja bila koncentrirana u tvornici u Španjolskoj, dosežući radnu snagu od 150 radnika.

Trenutno su Shiro kacige zastupljene u više od 68 zemalja koje sponzoriraju saveze s prestižnim brandovima. Godine, nakon globalizacije tržišta i široke potražnje, obitelj Tomás odlučila je preseliti svoju proizvodnju u Aziju.

Danas se naše kacige proizvode u 5 tvornica u Aziji, uz izravno sudjelovanje 400 ljudi za njihov razvoj i proizvodnju.

Unatoč tom prijenosu i kako ne bi izgubila europske standarde kvalitete, tvrtka se odlučuje zadržati svoju logističku platformu u Španjolskoj kao živčani centar, postajući središnjim sjedištem odakle se razvija sav inženjering i dizajn, kao i sva kvaliteta proizvoda i kontrole distribucije. Ttvrtka snažno ulaže u razvoj proizvoda i čini kvalitativni skok koji joj omogućuje predstavljanje svoje najbolje kolekcije.

Godina u kojoj se dodaju novi vrhunski modeli koji dovršavaju ionako opsežni katalog koji uključuje potrebe sve publike.

Sve to bez gubljenja jednog od temeljnih koncepata marke, a to je ništa drugo do optimizacija svih resursa za proizvodnju SIGURNOST-KVALITETNI-DIZAJN dostupan svima.