NEXX X.VILIJORD kaciga je izuzetno tiha i aerodinamična, što je neuobičajeno za ovu vrstu kacige. Čak i uz vizir tijekom vožnje regionalnim cestama ne čujete dosadan zvuk vjetra. Kod nekih drugih kaciga sa štitnikom obično otkrijemo da vrh stvara priličnu buku i gura glavu unatrag. Definitivno ne s ovom NEXX kacigom.

Još jedna značajka koju smo smatrali izvanrednom u usporedbi s drugim kacigama je štitnik za sunce. Kod ostalih kaciga može se dogoditi da je štitnik presvijetli ili je pretaman i morate ga spuštati naprijed-natrag cijelo vrijeme dok prolazite kroz sjenovito mjesto ili tunel. Štitnik za sunce u X.VILIJORD -u je zatamnjen koliko treba.

Također nam se jako sviđa razina izrade u svim detaljima, od kopče do unutarnje obloge, sve je dobro osmišljeno i udobno.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, NEXX X.VILIJORD ne samo da ima dva otvora za zrak na prednjoj strani kacige (brada i čelo), već ima i dva ventilacijska otvora na stražnjoj strani glave za ispuštanje vrućeg zraka zarobljenog u unutrašnjosti.