ARAI Profile-V je svježi dizajn kacige u ARAI obitelji, namijenjen je "novim" ARAI vozačima, odlikuje se komforom, vrhunskom zaštitom i ostalim obilježjima ARAI brenda a specifičan je po olakšanom sistemu oblačenja kacige.

ARAI Profile-V baš poput drugih ARAI kaciga koristi izuzetno čvrstu vanjsku stijenku dizajniranu da odbija prenešene udarce a da pritom ostane cijela dok u isto vrijeme mekaniji unutrašnji sloj preuzima i ravnomijerno raširi inetičku energiju udarca. Kaciga je dizajnirana oko Variable Axis System-a (VAS) te je glatkog oblika koji primjenjuje Hyper Ridge sistem za lako oblačenje. Kaciga je opremljena sa dvostrukim ulaznim ventilima za zrak, ventilima na obrvama (viziru) te 3-sistemskim ulasnim ventilom na bradi. Za odzraku su zadužena ukupno 5 ventila. 

VAS-V MAX vizir je pripremljen za korištenje Pinlock uloška protiv magljenja vizira, interijer kacige se može djelomično izvaditi za pranje ili zamjenu (Facial Contour System). Također interijer ima predviđena mjesta za zvučnike.